Ava menüü
Braumeister 10l

Pruulimiskatel Braumeister 10 l

Hind EUR
Saadavus:
Koduseks õllepruulimiseks mõeldud katel Braumeister. Sobilik hobikorras linnaseõlle valmistamiseks ka kõige väiksemates köökides või õlleretseptide testimiseks väiksemates laarides. Automaatse kontrolliga pruulimiskatlas on võimalik läbi viia nii meskimine, filtreerimine kui ka humala sissekeetmine. Selle mudeliga on võimalik valmistada kuni 10 liitrit linnaseõlu.




Pruulitud õlle kogus (tavaline õlu)

10 l (u. 11 l virret)

Küttekeha

1.200 W

Pump

9 W

Vooluühendus

230 V (kaitse min. 10 A)

Maksimaalne linnase kogus

2,8 kg

Kõrgus

48 cm

Läbimõõt

30 cm

Kaal

11 kg













Olenevalt retseptist on Braumeister programmeeritud sobivate pruulimisprotsessi aegadega. Pruulimisprotsess algab, kui lülitatakse sisse automaatne pruulimine. Kontrollsüsteem juhatab kasutaja läbi erinevate etappide ning viib automaatselt läbi pruulimisprotsessi etapid - meskimine, filtreerimine ja humala sissekeetmine.

Braumeisteri 10-liitrisesse katlasse kallatakse vesi ning see kuumutatakse 38°C. Seejärel paigutatakse katlasse linnaste jaoks mõeldud sisemine anum koos sõeltega. Linnased (maksimaalselt 2,8 kg) kallatakse anumasse sõelte vahele ning anum omakorda kinnitatakse klambri ning rõngaga. Seejärel hakkab pump tööle ning tänu vee ning linnase tsirkulatsioonile eemaldub linnastest tärklis. Kõik pruulimisetapid viiakse läbi nii, nagu programmeeritud. 

Kui etapid on läbitud, annab katel sellest helisignaaliga teada. Seejärel on vajalik linnaste nõrutamine virdest. See käib kiirelt ning lihtsalt- lihtsalt eemaldage katlast sisemine anum selleks ettenähtud sangade abil katla peale nõrguma. Laske sellel mõni minut seista, et kogu vesi saaks nõrguda, vajadusel kallake linnaste peale veidi vett, et kogu virre välja nõrguks.

Seejärel keedetakse virret 80 minutit lahtise kaanega, mille jooksul lisatakse mitu korda humalat. Aurustunud vesi asendatakse uue värske veega. Õlle alkoholisisaldust on võimalik lõplikult reguleerida vee lisamise või mittelisamisega. Braumeisteri keskmise toru abil on võimalik vee taset mõõta. Keemisprotsessi lõpus kõlab jällegi helisignaal.

Peale linnaste keetmist on vajalik virre maha jahutada kasutades eraldi välist jahutussüsteemi või samuti on võimalik seda jahutada kasutades pikka puulusikat ning seda segada nii, et tekib tsentrifuugi efekt. Sel moel langevad linnased katla põhja ning te saate puhta virde, mida kallata kääritamisnõusse. Pange siinjuures tähele, et te ei segaks katlas enam juba jahtunud virret, kuna see tõstab katla põhja settinud linnase uuesti üles ning see omakorda seguneb virdega.

Braumeisteri 10-liitrise mudeliga sobib kasutada Speideli plastikust 12-liitrist kääritamisnõud. Kui kääritamismahuti on täidetud, lisatakse pärm, seejärel suletakse see vesilukuga ning jäetakse laagerduma.

Pruulimismasinat on võimalik sünkroniseerida vastavalt teie retseptile läbi My Speidel rakenduse ning samuti on seal võimalik silma peal hoida pruulimisprotsessil.

Lae alla tooteleht:





Braumeister 10l

Toode on lisatud ostukorvi

Jätka ostmist