Ava menüü
Braumeister 200l

Pruulimiskatel Braumeister 200 l 

Hind EUR
Saadavus:
Roostevabast terasest pruulimiskatel Braumeister professionaalsemale õlletootjale. Pruulimiskatlas on võimalik läbi viia nii meskimine, nõrutamine, humala sissekeetmine, tsentrifuugimine ning jahutamine. Selle mudeliga on võimalik pruulida kuni 200 liitrit õlu.




Pruulitud õlle kogus (tavaline õlu)

200 l (u. 230 l virret)

Küttekeha

3 x 3.000 W

Pump

370 W

Vooluühendus

400 V (kaitse min. 16A)

Voolutarve

9.4 kW

Jahutus

1,3 m2 külma veega jahutussärk,

u 50 min 25°C-ni koos tsentrifuugiga

Maksimaalne linnase kogus

42 kg

Pikkus

136 cm

Kõrgus

210 cm

Laius

90 cm

Kaal

150 kg



















Olenevalt retseptist on Braumeister programmeeritud sobivate pruulimisprotsessi aegadega. Pruulimisprotsess algab, kui lülitatakse sisse automaatne pruulimine. Kontrollsüsteem juhatab kasutaja läbi erinevate etappide ning viib automaatselt läbi pruulimisprotsessi etapid - meskimine, filtreerimine, humala sissekeetmine ning jahutamine.

Braumeisteri 200-liitrisesse katel ühendatakse veekraaniga ning sellesse lastakse vesi, mis kuumutatakse 38°C. Seejärel paigutatakse katlasse linnaste jaoks mõeldud sisemine anum koos sõeltega. Linnased (maksimaalselt 42 kg) kallatakse anumasse sõelte vahele ning anum omakorda kinnitatakse klambri ning rõngaga. Seejärel hakkab pump tööle ning tänu vee ning linnase tsirkulatsioonile eemaldub linnastest tärklis. Kõik pruulimisetapid viiakse läbi nii, nagu programmeeritud.

Kui etapid on läbitud, annab katel sellest helisignaaliga teada. Seejärel on vajalik linnaste nõrutamine virdest. See käib kiirelt ning lihtsalt- lihtsalt eemaldage katlast sisemine anum selleks ettenähtud tõsteseade abil nõrguma. Tänu tõsteseadmele toimub nõretamine kiirelt ning ei tekita segadust. Laske sellel mõni minut seista, et kogu vesi saaks nõrguda, vajadusel kallake linnaste peale veidi vett, et kogu virre välja nõrguks.

Seejärel keedetakse virret 80 minutit lahtise kaanega, mille jooksul lisatakse mitu korda humalat. Aurustunud vesi asendatakse uue värske veega. Õlle alkoholisisaldust on võimalik lõplikult reguleerida vee lisamise või mittelisamisega. Braumeisteri keskmise toru abil on võimalik vee taset mõõta. Keemisprotsessi lõpus kõlab jällegi helisignaal.

Peale linnaste keetmist on vajalik virre maha jahutada. Braumeisteri 200-liitrise masinaga ei ole virde mahajahutamiseks vaja eraldi jahutit, vaid selleks on seadme ümber eraldi jahutussärk (veesärk), kust jookseb läbi külm vesi ning jahutab mahutis olevat virret. Peale virde jahutamist suunatakse see kääritamisanumasse.

Baumeisteri 200-liitrise mudeliga sobib kasutada Speideli 200-liitrist plastikust kääritamisanumat või 250-liitrist munakujulist kääritamismahutit. Kui kääritamismahuti on täidetud, lisatakse pärm, seejärel suletakse see vesilukuga ning jäetakse laagerduma.

Pruulimismasinat on võimalik sünkroniseerida vastavalt teie retseptile läbi My Speidel rakenduse ning samuti on seal võimalik silma peal hoida pruulimisprotsessil.

Lae alla tooteleht:





Braumeister 200l

Toode on lisatud ostukorvi

Jätka ostmist