Ava menüü
Braumeister 20l

Pruulimiskatel Braumeister 20l

Hind EUR
Saadavus:
Koduseks õllepruulimiseks mõeldud katel Braumeister. Sobilik hobikorras linnaseõlle valmistamiseks väiksemates kogustes. Automaatse kontrolliga pruulimiskatlas on võimalik läbi viia nii meskimine, filtreerimine kui ka humala sissekeetmine. Selle mudeliga on võimalik valmistada kuni 20 liitrit linnaseõlu.




Pruulitud õlle kogus (tavaline õlu)

20 l (u. 25 l virret)

Küttekeha

2.000 W

Pump

9 W

Vooluühendus

230 V (kaitse min. 10 A)

Maksimaalne linnase kogus

6 kg

Kõrgus

60 cm

Läbimõõt

40 cm

Kaal

15 kg













Olenevalt retseptist on Braumeister programmeeritud sobivate pruulimisprotsessi aegadega. Pruulimisprotsess algab, kui lülitatakse sisse automaatne pruulimine. Kontrollsüsteem juhatab kasutaja läbi erinevate etappide ning viib automaatselt läbi pruulimisprotsessi etapid - meskimine, filtreerimine ja humala sissekeetmine.

Braumeisteri 20-liitrisesse katlasse kallatakse vesi ning see kuumutatakse 38°C. Seejärel paigutatakse katlasse linnaste jaoks mõeldud sisemine anum koos sõeltega. Linnased (maksimaalselt 6 kg) kallatakse anumasse sõelte vahele ning anum omakorda kinnitatakse klambri ning rõngaga. Seejärel hakkab pump tööle ning tänu vee ning linnase tsirkulatsioonile eemaldub linnastest tärklis. Kõik pruulimisetapid viiakse läbi nii, nagu programmeeritud.

Kui etapid on läbitud, annab katel sellest helisignaaliga teada. Seejärel on vajalik linnaste nõrutamine virdest. See käib kiirelt ning lihtsalt- lihtsalt eemaldage katlast sisemine anum selleks ettenähtud sangade abil katla peale nõrguma. Laske sellel mõni minut seista, et kogu vesi saaks nõrguda, vajadusel kallake linnaste peale veidi vett, et kogu virre välja nõrguks.

Seejärel keedetakse virret 80 minutit lahtise kaanega, mille jooksul lisatakse mitu korda humalat. Aurustunud vesi asendatakse uue värske veega. Õlle alkoholisisaldust on võimalik lõplikult reguleerida vee lisamise või mittelisamisega. Braumeisteri keskmise toru abil on võimalik vee taset mõõta. Keemisprotsessi lõpus kõlab jällegi helisignaal.

Peale linnaste keetmist on vajalik virre maha jahutada kasutades eraldi välist jahutussüsteemi või samuti on võimalik seda jahutada kasutades pikka puulusikat ning seda segada nii, et tekib tsentrifuugi efekt. Sel moel langevad linnased katla põhja ning te saate puhta virde, mida kallata kääritamisnõusse. Pange siinjuures tähele, et te ei segaks katlas enam juba jahtunud virret, kuna see tõstab katla põhja settinud linnase uuesti üles ning see omakorda seguneb virdega.

Baumeisteri 20-liitrise mudeliga sobib kasutada Speideli plastikust 20-liitrist kääritamisnõud. Kui kääritamismahuti on täidetud, lisatakse pärm, seejärel suletakse see vesilukuga ning jäetakse laagerduma.

Pruulimismasinat on võimalik sünkroniseerida vastavalt teie retseptile läbi My Speidel rakenduse ning samuti on seal võimalik silma peal hoida pruulimisprotsessil.

Lae alla tooteleht:





Braumeister 20l

Toode on lisatud ostukorvi

Jätka ostmist