See veebileht kasutab küpsiseid. Küpsised on vajalikud veebipoe ostuprotsessi korrektseks toimimiseks. Jätkates meie veebilehe kasutamist ilma oma veebibrauseri seadeid muutmata nõustute meiepoolse küpsiste kasutamisega.
Koduseks õllepruulimiseks mõeldud veesärgiga katel Braumeister PLUS. Sobilik koduses köögis hobikorras linnaseõlle valmistamiseks. Automaatse kontrolliga pruulimiskatlas on võimalik läbi viia nii meskimine, filtreerimine, humala sissekeetmine kui ka jahutamine. Selle mudeliga on võimalik valmistada kuni 20 liitrit linnaseõlu.
Pruulitud õlle kogus (tavaline õlu)
20 l (u. 23 l virret)
Küttekeha
2.000 W
Pump
9 W
Vooluühendus
230 V (kaitse min.
10 A)
Külma vee ühendus tagumisel küljel
1"
AG (2x)
Lisakraan alumisel küljel
¾"
Maksimaalne linnase kogus
6 kg
Kõrgus
60 cm
Läbimõõt
40 cm
Kaal
19 kg
Märkus: PLUS
mudeli jahutussärk (veesärk) ei toimi korralikult lühikese linnasetoru ning
poole virdekogusega.
Olenevalt
retseptist on Braumeister PLUS programmeeritud sobivate pruulimisprotsessi aegadega.
Pruulimisprotsess algab, kui lülitatakse sisse automaatne pruulimine. Kontrollsüsteem
juhatab kasutaja läbi erinevate etappide ning viib automaatselt läbi pruulimisprotsessi
etapid - meskimine, filtreerimine, humala sissekeetmine ning jahutamine.
Braumeister PLUS 20-liitrisesse katlasse kallatakse vesi ning see kuumutatakse
38°C. Seejärel paigutatakse katlasse linnaste jaoks mõeldud sisemine anum koos
sõeltega. Linnased (maksimaalselt 6 kg) kallatakse anumasse sõelte vahele ning anum omakorda kinnitatakse
klambri ning rõngaga. Seejärel hakkab pump tööle ning tänu vee ning linnase
tsirkulatsioonile eemaldub linnastest tärklis. Kõik pruulimisetapid viiakse
läbi nii, nagu programmeeritud.
Kui etapid on läbitud,
annab katel sellest helisignaaliga teada. Seejärel on vajalik linnaste
nõrutamine virdest. See käib kiirelt ning lihtsalt- lihtsalt eemaldage katlast
sisemine anum selleks ettenähtud sangade abil katla peale nõrguma. Laske sellel
mõni minut seista, et kogu vesi saaks nõrguda, vajadusel kallake linnaste peale
veidi vett, et kogu virre välja nõrguks.
Seejärel keedetakse virret 80 minutit lahtise kaanega, mille jooksul lisatakse
mitu korda humalat. Aurustunud vesi asendatakse uue värske veega. Õlle
alkoholisisaldust on võimalik lõplikult reguleerida vee lisamise või mittelisamisega.
Braumeisteri keskmise toru abil on võimalik vee taset mõõta. Keemisprotsessi
lõpus kõlab jällegi helisignaal.
Braumeisteri uuel
PLUS mudelil on külge keevitatud veesärk, mis võimaldab virde ka kohe pärast
keetmist maha jahutada ning seega ei ole vaja enam erinevaid lisaseadmeid. Seadme ümber olevast jahutussärgist (veesärgist), jookseb läbi külm vesi ning jahutab mahutis oleva virde kääritamiseks sobivale temperatuurile. Peale virde jahutamist suunatakse see kääritamisanumasse. Lisaks on PLUS mudelil heitvee väljutamiseks põhja all lisakraan, mis muudab
katla puhastamise veelgi lihtsamaks.
Baumeisteri 20-liitrise PLUS mudeliga sobib kasutada Speideli 20-liitrist plastikust kääritamisanumat. Kui
kääritamismahuti on täidetud, lisatakse pärm, seejärel suletakse see vesilukuga
ning jäetakse laagerduma.
Pruulimismasinat on võimalik sünkroniseerida vastavalt
teie retseptile läbi My Speidel rakenduse ning samuti on seal võimalik
silma peal hoida pruulimisprotsessil.