Ava menüü
Braumeister 50l plus

Pruulimiskatel Braumeister 50l PLUS

Hind EUR
Saadavus:
Koduseks õllepruulimiseks mõeldud veesärgiga katel Braumeister PLUS. Sobilik koduses köögis hobikorras linnaseõlle valmistamiseks. Automaatse kontrolliga pruulimiskatlas on võimalik läbi viia nii meskimine, filtreerimine, humala sissekeetmine kui ka jahutamine. Selle mudeliga on võimalik valmistada kuni 50 liitrit linnaseõlu.




Pruulitud õlle kogus (tavaline õlu)

50 l (u. 55 l virret)

Küttekeha

3.200 W

Pump

2 x 9 W

Vooluühendus

230 V (kaitse min. 16 A)

Külma vee ühendus tagumisel küljel

1" AG (2x)

Lisakraan alumisel küljel

¾"

Maksimaalne linnase kogus

13 kg

Kõrgus

70 cm

Läbimõõt

50 cm

Kaal

30 kg















Märkus: PLUS mudeli jahutussärk (veesärk) ei toimi korralikult lühikese linnasetoru ning poole virdekogusega.


Olenevalt retseptist on Braumeister PLUS programmeeritud sobivate pruulimisprotsessi aegadega. Pruulimisprotsess algab, kui lülitatakse sisse automaatne pruulimine. Kontrollsüsteem juhatab kasutaja läbi erinevate etappide ning viib automaatselt läbi pruulimisprotsessi etapid - meskimine, filtreerimine, humala sissekeetmine ning jahutamine.

Braumeister PLUS 50-liitrisesse katlasse kallatakse vesi ning see kuumutatakse 38°C. Seejärel paigutatakse katlasse linnaste jaoks mõeldud sisemine anum koos sõeltega. Linnased (maksimaalselt 13 kg) kallatakse anumasse sõelte vahele ning anum omakorda kinnitatakse klambri ning rõngaga. Seejärel hakkab pump tööle ning tänu vee ning linnase tsirkulatsioonile eemaldub linnastest tärklis. Kõik pruulimisetapid viiakse läbi nii, nagu programmeeritud.

Kui etapid on läbitud, annab katel sellest helisignaaliga teada. Seejärel on vajalik linnaste nõrutamine virdest. See käib kiirelt ning lihtsalt- lihtsalt eemaldage katlast sisemine anum selleks ettenähtud sangade abil katla peale nõrguma. Laske sellel mõni minut seista, et kogu vesi saaks nõrguda, vajadusel kallake linnaste peale veidi vett, et kogu virre välja nõrguks.

Seejärel keedetakse virret 80 minutit lahtise kaanega, mille jooksul lisatakse mitu korda humalat. Aurustunud vesi asendatakse uue värske veega. Õlle alkoholisisaldust on võimalik lõplikult reguleerida vee lisamise või mittelisamisega. Braumeisteri keskmise toru abil on võimalik vee taset mõõta. Keemisprotsessi lõpus kõlab jällegi helisignaal.

Braumeisteri uuel PLUS mudelil on külge keevitatud veesärk, mis võimaldab virde ka kohe pärast keetmist maha jahutada ning seega ei ole vaja enam erinevaid lisaseadmeid. Seadme ümber olevast jahutussärgist (veesärgist), jookseb läbi külm vesi ning jahutab mahutis oleva virde kääritamiseks sobivale temperatuurile. Peale virde jahutamist suunatakse see kääritamisanumasse. Lisaks on PLUS mudelil heitvee väljutamiseks põhja all lisakraan, mis muudab katla puhastamise veelgi lihtsamaks.

Braumeisteri 50-liitrise PLUS mudeliga sobib kasutada Speideli 60-liitrist  kandilist või ümmargust kääritamisanumat. Kui kääritamismahuti on täidetud, lisatakse pärm, seejärel suletakse see vesilukuga ning jäetakse laagerduma.

Pruulimismasinat on võimalik sünkroniseerida vastavalt teie retseptile läbi My Speidel rakenduse ning samuti on seal võimalik silma peal hoida pruulimisprotsessil.

Lae alla tooteleht:




Braumeister 50l plus

Toode on lisatud ostukorvi

Jätka ostmist