Ava menüü

Pastörisaator elektriküttel EHA 18-45 kW (200-450 l/h)

Elektriline pastörisaator koaksiaalse spiraalsoojusvahetiga, mudelid tootlikkusega 200 - 450l tunnis: 

  • EHA18
  • EHA18E
  • EHA27
  • EHA27E
  • EHA45
  • EHA45E

Tehnilised andmed

EHA 18

EHA 18E

EHA 27

EHA 27E

EHA 45

EHA 45E

Tootlikkus

200 l/t

200 l/t

300 l/t

300 l/t

450 l/t

450 l/t

Võimsus

18 kW

18 kW

27 kW

27 kW

45 kW

45 kW

Küttekehade arv

2 x 9kW

2 x 9kW

3 x 9kW

3 x 9kW

5 x 9kW

5 x 9kW

Soojenemise aeg

u. 12-15 min

u. 15 min

u. 10 min

u. 10 min

u. 8 min

u. 8 min

Mõõdud

750x500 x1150 mm

750x850x1400 mm

750x500x1150 mm

750x850x1150 mm

750x500x1400 mm

750x850x1400 mm

Kaal

u.150 kg

u.180 kg

u.150 kg

u.180 kg

u.200 kg

u.230 kg

Voolutarve

400V/32A

400V/32A

400V/40A

400V/40A

400V/80A

4400V/80A

Mahla toitepump

Ei

Jah

Ei

Jah

Ei

Jah



















Kõik EHA- seeria pastörisaatorid on varustatud koaksiaalsete spriraalsoojusvahetitega ja kuuma vee tsirkuleerimise pumpadega. Väiksema läbimõõduga mahla toru  asub suurema läbimõõduga kuumavee toru sees, kuum vesi ja pastöriseeritav mahl liiguvad üksteise suhtes vastassuunas, tagades mahla ühtlase  soojenemise. Pastörisaatori võimsus on astmeliselt reguleeritav vastavalt töötavate küttekehade arvule.

Termostaat hoiab kasutaja poolt valitud  kuuma vee temperatuuri soovitud tasemel, mis peaks olema 4-5 kraadi soojem kui väljatuleva mahla temperatuur. Mudelitel EHA18, EHA27 ja EHA45 toimub  mahla temperatuuri seadistamine käsitsi reguleeritava ventiili abil voolukiirust muutes, toormahla etteandmiseks on vajalik väline pump. Mudelid EHA18E, EHA27E ja EHA45E on varustatud mahla toitepumbaga ning  mahla temperatuuri automaatse reguleerimise süsteemiga.

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide arengut. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.


Allolevas videos pastörisaator EHA27E (PA300E):


Pastörisaator elektriküttel EHA 18-45 kW (200-450 l/h)