See veebileht kasutab küpsiseid. Küpsised on vajalikud veebipoe ostuprotsessi korrektseks toimimiseks. Jätkates meie veebilehe kasutamist ilma oma veebibrauseri seadeid muutmata nõustute meiepoolse küpsiste kasutamisega.
Kõik EHA- seeria pastörisaatorid on varustatud koaksiaalsete spriraalsoojusvahetitega ja kuuma vee tsirkuleerimise pumpadega. Väiksema läbimõõduga mahla toru asub suurema läbimõõduga kuumavee toru sees, kuum vesi ja pastöriseeritav mahl liiguvad üksteise suhtes vastassuunas, tagades mahla ühtlase soojenemise. Pastörisaatori võimsus on astmeliselt reguleeritav vastavalt töötavate küttekehade arvule.
Termostaat hoiab kasutaja poolt valitud kuuma vee temperatuuri soovitud tasemel, mis peaks olema 4-5 kraadi soojem kui väljatuleva mahla temperatuur. Mudelitel EHA18, EHA27 ja EHA45 toimub mahla temperatuuri seadistamine käsitsi reguleeritava ventiili abil voolukiirust muutes, toormahla etteandmiseks on vajalik väline pump. Mudelid EHA18E, EHA27E ja EHA45E on varustatud mahla toitepumbaga ning mahla temperatuuri automaatse reguleerimise süsteemiga.
Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades pastöriseerimist.
Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide arengut. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.