Ava menüü

Pastörisaator keskküttel EHA 600-1800 l/h

Keskküttel pastörisaatorid:

  • EHA66ZE
  • EHA90ZE
  • EHA132ZE
  • EHA198ZE

Tehnilised andmed

(Piltidel mudelid EHA90ZE ning EHA198ZE)


 

EHA66ZE

EHA90ZE

EHA132ZE

EHA198ZE

Tootlikkus

600 l/h

900 l/h

1200 l/h

1800 l/h

Mootori võimsus

4 kW

4 kW

5,5 kW

7,5 kW

Mahlasisaldus

9,1 l

13,7 l

18,3 l

27,4 l

Küttevõimsus

66 kW

90 kW

132 kW

198 kW

Soojusvaheti pind

1,60 m²

2,40 m²

3,30 m²

4,90 m²

Soojusvaheti toru

25 x 1,5 24m

25 x 1,5 36m

25 x 1,5 48m

25 x 1,5 72m

Pikkus

1000 mm

1000 mm

1400 mm

2000 mm

Laius

1000 mm

1000 mm

1200 mm

1200 mm

Kõrgus

1400 mm

1600 mm

1400 mm

2000 mm



Pastöriseerijal on soojusvaheti, täisautomaatne veeringluse kontroll, neljasuunalise segaja ventiil ning mahlapump. Kõik komponendid on kokku pandud stabiilsesse roostevabast terasest raami, millel on reguleeritavad jalad või seadme transportimiseks mõeldud rullikud. Seade on mõeldud ühildumaks juba olemasolevasse keskküttesüsteemi, millel on vähemalt seadmele vajalik küttevõimsus (vajalik küttevõimsus oleneb mudelist, vaadake täpsemalt allolevast tabelist). Pastöriseerija tööks on vajalik minimaalne küttevõimsus ning temperatuurikontroll. Süsteem on ühendatud sobivate voolikuliinidega, mis peaksid olema võimalikud lühikesed ja ideaalis ühenduma otse katlaga.

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide arengut. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.

Pastörisaator keskküttel EHA 600-1800 l/h