Ava menüü

Pastörisaator õliküttel EHA 400-1800 l/h

Lihtsasti opereeritavad õliküttel pastörisaatorid:
  • EHA40
  • EHA66
  • EHA90
  • EHA132
  • EHA198

Tehnilised andmed


 

EHA40

EHA66

EHA90

EHA132

EHA198

Tootlikkus

400 l/h

600 l/h

900 l/h

1200 l/h

1800 l/h

Mootori võimsus

2,2 kW

4 kW

4 kW

5,5 kW

7,5 kW

Mahlasisaldus

5,7 l

9,1 l

13,7 l

18,3 l

27,4 l

Soojusvaheti pind

1,20 m²

1,60 m²

2,40 m²

3,30 m²

4,90 m²

Soojusvaheti toru

22 x 1,5 20m

25 x 1,5  24m

25 x 1,5  36m

25 x 1,5  48m

25 x 1,5  72m

Küttevõimsus

48 kW

66 kW

90 kW

132kW

198 kW

Keskmine tarbimine

4,5 l/h

6 l/h

9 l/h

12 l/h

18 l/h

Pikkus

1000 mm

1200 mm

1200 mm

1850 mm

2300 mm

Laius

1000 mm

1000 mm

1000 mm

1200 mm

1200 mm

Kõrgus

1200 mm

1400 mm

1600 mm

1400 mm

2000mm

Kaal

280 kg

400 kg

450 kg

600 kg

1000 kg


EHA pastörisaatoritel on täisautomaatne kontroll ning tänu vastuvooluprintsiibile kõrge efektiivsus. Samuti võimaldavad seadmed töödelda ka suurema viskoossusega aineid (näiteks tomatimahla).

Pastörisaatori süsteem koosneb põletist, koaksiaalsest soojusvahetist, täisautomaatsest põleti kontrollist ning mahlapumbast. Kõik komponendid on paigaldatud stabiilsesse roostevabast terasest raami, millel on reguleeritavad jalad või süsteemi transportimiseks vajalikud rullikud.


Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla kui ka siidri, millele on lisatud suhkur, riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades õrna ning ohutut meetodit- pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide tekke. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.

Pastörisaator õliküttel EHA 400-1800 l/h