Ava menüü

Pastörisaator PA50 60-80 l/h

Läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis.


Hind alates 659 € (ilma km.)

Tehnilised andmed

  •  Maht 50 l
  •  Tootlikkus 60-80 l/h
  •  Roostevabast terasest
  •  Varustatud termomeetriga
Läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis. Pastörisaator tuleb asetada pliidile. Pastörisaator koosneb veega täidetud anumast ja kaanega spiraalsoojusvahetist. Toormahl juhitakse kõrgemal asetsevast vahemahutist pastörisaatorisse vooliku abil. Mahl soojeneb läbides kuuma vee sees olevat soojusvahetit. Mahla temperatuuri reguleerimine toimub voolukiiruse muutmisega. Mahl tuleb kuumutada 76-80 °C  kraadini.

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide arengut. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.


Pastörisaator PA50 60-80 l/h