Ava menüü

Pastörisaator elektriküttel Voran PA90 120 l/h

Elektriline pastörisaator spiraalsoojusvahetiga tootlikkusega kuni 120l tunnis, võimsusega 6 kW.

Hind alates 1320€ (ilma km.)

Tehnilised andmed

Tootlikkus

90-120 l/h

Võimsus

6 kW

Voolutarve

400V/ 50Hz / 16A

Materjal

1.4301 / AISI 304

Kaal

10 kg








Pastörisaator koosneb veega täidetud anumast, spiraalsoojusvahetist ning  hermeetiliselt suletavast kaanest, mille külge on monteeritud elektriline küttekeha. Toormahl juhitakse voolikuga pastörisaatorisse kõrgemal asetsevast vahemahutist. Mahl soojeneb läbides kuuma vee sees olevat spiraalsoojusvahetit. Mahla temperatuuri reguleerimine toimub voolukiiruse muutmisega. Mahl tuleb kuumutada 76-80 °C  kraadini. Mahla temperatuuri on võimalik jälgida pastörisaatori analoogselt termomeetrilt. 

Pastöriseerimise katkestamisel ülekuumenemise vältimiseks aktiveerub kaane sisse monteeritud ülerõhu kaitseklapp. Mahuti madala veetaseme korral lülitab ülekuumenemise kaitse küttekeha välja. Pastörisaatori tootlikkuse suurendamiseks võib pastörisaatori asetada pliidile. Sellega on võimalik  saavutada pastörisaatori läbilaskevõimet kuni 120l tunnis, sõltuvalt toormahla lähtetemperatuurist. 

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide arengut. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.


Lae alla tooteleht:





Pastörisaator elektriküttel Voran PA90 120 l/h