Kuidas see kõik algas

Õunamahla tegemise traditsioon Eestis on tugev ja ulatub kaugele minevikku. Toetame igati seda traditsiooni, pakkudes erinevaid vahendeid maitsva ja tervisliku mahla tegemiseks ning säilitamiseks. Rõhk on kvaliteedil ja kasutusmugavusel.

Ühel soojal augustikuu õhtul, peale tööpäeva aias puhates, silmitsesime oma õunapuid. Mõtlesime, mida küll teha kõigi nende küpsete õuntega, mis puu otsas oma korjamist ootavad. Õunad olid hakanud juba ükshaaval maha potsatama. Valmis oli saanud viljapuusaak, mille eest olime hoolt kandnud juba varakevadest saadik. Õunu oli aga palju rohkem kui meie pere oleks jaksanud ära süüa. Kahju olnuks neid ka lihtsalt niisama kompostihunnikusse visata. Nii me otsustasimegi teha ise oma aia õuntest maitsvat ja tervislikku õunamahla. Selgus, et mahla tegemine ei olegi keeruline, vaja on ainult õunu ja töövahendeid. Pärast pikki otsinguid leidsime sobiliku pressi ja purusti ning tegime oma esimese õunamahla. Mahla jagus üle terve talve ning mahla lõhn ja maitse meenutasid suve. Sellest ajast peale teemegi igal sügisel oma koduaia õuntest mahla ning ükski õun ei lähe raisku.

Head õunasaaki ja isetegemise rõõmu!

Julia & Denis Laksberg
mahlapress.ee asutajad

Riksman OÜ

Reg nr: 10941672
KMKR nr: EE100826744

Aadress: Parda tn 8, TALLINN 10151
 
Kohapeal müüki ei ole, vaata kuidas osta.

Telefon: (+372) 51 888 35 (E-R 10:00 - 17:00)

E-post: info@mahlapress.ee
Hea meelega vastame teie küsimustele, päringutele ning ettepanekutele.