Mahla kuumutamine ja mahlakottide täitmine:
Mahlakotte tuleb täita 78-80 °C kraadini kuumutatud mahlaga. Õunamahla keetmine ei ole vajalik, kuna juba 78°C kraadi juures hävivad kõik mahlas olevad ja käärimist põhjustavad pärmi rakud. Täitmiseks tuleb koti küljest eemaldada kraan, mida on võimalik lihtsalt pesast välja tõmmata. Koti täitmine käib tekkinud ava kaudu, mille läbimõõt on 30 mm. Täitmist lihtsustab koti hoidja ja lehtri kasutamine. Peale täitmist lükake kraan lõpuni koti pessa tagasi. Enne sulgemist tuleb koti sees olev õhk kotist välja lasta. Täidetud ja suletud kotid jätke jahtuma kraaniga ülespoole kuni need on jahtunud 35 °C kraadini. Kui mahlakotid on jahtunud, asetage kotid karpidesse. Nüüd säilib teie mahl kotis vähemalt 1 aasta ka toatemperatuuril. Kotte saab hoida ka lahtiselt ilma karbita, maksimaalselt kahes kihis üksteise peal. Lahtiseid ilma karbita kotte tuleb kaitsta valguse eest.
Kottide täitmisel tuleb jälgida, et mahla ei läheks üle etteantud normi. Näiteks mahub 5-liitrisesse kotti kuni 7 liitrit mahla, kuid selliselt täidetud kott ei mahu enam karpi.