Lancmani pressid on lihtsasti opereeritavad, kulutõhusad ning suurepärane võimalus kvaliteetse mahla tootmiseks. Lancmani veepressid kasutavad tavalise veevärgi survet. Vajalik surve 2-3 bari (teistes ühikutes 2-3 kg/cm2 või 2-3 atm) on tavaliselt olemas igas veevärgis.
Veepresside kasutamine on lihtne. Pressi korv täidetakse eelnevalt purustatud viljadega. Viljamass asetatakse keskmise bembraani ning roostevabast terasest väliseina vahele. Seejärel pumbatakse pressi vesi (rõhuga kuni 4 bari), mis paisutab pressi keskel olevat kummist membraani ning surub viljamassist mahla välja. Mahl jookseb välja läbi välisseinas oleva võre ning koguneb pressi allosas olevasse kogumisrenni. Seejärel on mahl võimalik edasi pumbata suurematesse paakidesse. Keskmine pressimise protsess võtab aega umbes 30 minutit.