Enne õunte mahlaks pressimist tuleb need purustada peeneks puuviljamassiks. Õunte purustamine on oluline, et saada võimalikult palju mahla. Samuti on oluline, et puuviljamass oleks õige konsistentsiga - mitte liiga peen ega liiga jäme. Ei ole piisav õunu noaga viiludeks lõigata, sest tükid jäävad liiga suureks, avaldavad pressimisel vastupanu ja neist ei ole võimalik mahla välja pressida.
Õunte purustamiseks vajate spetsiaalset puuviljapurustajat. Saadaval on erineva tootlikusega nii käsitsi- kui ka elektrilised õunapurustajad. Need masinad annavad puuviljamassile õige konsistentsi mahlapressimiseks. Enne pressimist tuleb õunad pesta ning seejärel peeneks massiks purustada. Mida peenemaks on õunad purustatud, seda rohkem mahla on võimalik neist välja saada. Õunu võib purustada tund või kaks enne pressimist ning jätta purustatud mass mõneks ajaks seisma - nii eraldub mahl purustatud massist paremini välja.