Roostevabast terasest survemahuti-ankur on mõeldud värkse õunamahla hoidmiseks või siidri valmistamiseks. Survemahutit võib kasutada ka õlleankruna õlle valmistamisel.
Siidri valmistamine
Siidri valmistamiseks tuleb survemahuti täita värkse õunamahlaga ning seejärel sulgeda. Mahl hakkab käärima kinnises mahutis ning selle tulemusena eraldub süsihappegaas. Mahuti täitmisel värske mahlaga on oluline jätta ruumi tekkivale süsihappegaasile. Süsihappegaasi sisaldus ja surve mahuti sees hakkab ajaga kasvama ning see omakorda aeglustab õunamahla edasist käärimisprotsessi. Kui surve on jõudnud ca 7-8 baarini, peatub õunamahla käärimisprotsess. Surve võib kasvada kuni 10 baarini, kuid sel juhul laseb kaitseklapp üleliigse surve välja. Siider valmib umbes 3-4 kuuga. Kui nüüd hakata siidrit tarbima, langeb surve mahuti sees ning siider hakkab edasi käärima niikaua, kui surve mahutis jälle taastub. Siidri alkoholisisaldus võib kerkida 2 kuni 3 kraadini.
Siidri valmistamiseks piisab ainult survemahuti olemasolust, gaasiballoon ning teised lisaseadmed ei ole vajalikud.
Värkse õunamahla säilitamine
Värske mahl säilib survemahutis kogu talve ning ei lähe käärima. Survemahuti täidetakse õunamahlaga, ühendatakse gaasibalooniga ning täidetakse seejärel süsihappegaasiga. Süsihappegaasi kõrge kontsentratsioon ja surve takistab õunamahla käärimist. Osa süsihappegaasist lahustub mahlas ning mahl saab kergelt gaseerituks. Gaasiballoon tuleb jätta mahutiga ühendatuks, tagamaks ühtlase surve mahutis ka siis, kui mahla tase tarbimisel langeb. See meetod on hea alternatiiv mahla pastöriseerimisele või külmutamisele.
Õlle või kalja hoidmine
Survemahutis saab hoida värskena ka teisi jooke - näiteks kodune kali või õlu. Selleks tuleb tekitada sifoonis surve 0,5 - 1 baari. Sifooni abil saab teha ka tavalisest joogiveest gaseeritud vett.