"Champenoise"
meetod seisneb peamiselt veini kääritamisel otse pudelis ning joogi küpsemisel koos sademega, mis annavad veinile
täidlasema keha ning täiuslikuma maitse. Joogis olevad jäägid eemaldatakse hiljem,
pärast pikemaajalist seismist. Seda tehakse pudelikaela
külmutusseadme abil, mis koosneb külmutusseadmest, mille mahutis on propüleenglükool
(kasutatakse vedelate toiduainete jaoks) ning mis külmutab joogi -25 kuni -30°C kraadini.
Külmutusseade külmutab vaid väikse osa pudeli kaelas olevast
joogist- vaid selle osa kuhu on kogunenud sade ning seejärel on võimalik pudel
taas õigetpidi keerata ning lahti korkida. Pudeli lahtikorkimisel lükkab vahuveinis
olev rõhk külmunud joogiga jäätüki pudelist välja ning pudelisse jääb ainult
puhas ning selge jook. Seejärel korgitakse pudel taas kinni, seekord vahuveinile
vastava spetsiaalse korgiga.