Pudelikaela külmutamine

"Champenoise" meetod seisneb peamiselt veini kääritamisel otse pudelis ning joogi küpsemisel koos sademega, mis annavad veinile täidlasema keha ning täiuslikuma maitse. Joogis olevad jäägid eemaldatakse hiljem, pärast pikemaajalist seismist. Seda tehakse pudelikaela külmutusseadme abil, mis koosneb külmutusseadmest, mille mahutis on propüleenglükool (kasutatakse vedelate toiduainete jaoks) ning mis külmutab joogi -25 kuni -30°C kraadini.

Külmutusseade külmutab vaid väikse osa pudeli kaelas olevast joogist- vaid selle osa kuhu on kogunenud sade ning seejärel on võimalik pudel taas õigetpidi keerata ning lahti korkida. Pudeli lahtikorkimisel lükkab vahuveinis olev rõhk külmunud joogiga jäätüki pudelist välja ning pudelisse jääb ainult puhas ning selge jook. Seejärel korgitakse pudel taas kinni, seekord vahuveinile vastava spetsiaalse korgiga.