Pastöriseerimine

Seadmed mahla pastöriseerimiseks. Pakume oma tootevalikus nii väiksemaid kütteseadmeid pastöriseerimaks väiksemas koguses mahla kodusel pliidil (60-120 l/h) kui ka võimsamaid pastöriseerimisseadmeid, mis sobituvad suurematesse tootmisliinidesse ning võimaldavad pastöriseerida kuni 2000 liitrit mahla tunnis. 

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla kui ka siidri, millele on lisatud suhkur, riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades õrna ning ohutut meetodit- pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide tekke. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.