Bag-in-Box säilituskotid on mõeldud mahla pakendamiseks. Säilituskoti eeliseks on mahla parem säilimine avatud pakendis. Mahla väljavalamiseks on koti allosas kraan ning iga valamise järel tõmbub kott kokku. Hapnik ei pääse kraani kaudu mahlani ja mahl säilib ka pärast avamist 2 kuni 3 kuud ehk oluliselt kauem kui tavalises purgis.
Mahlakotte tuleb täita 78-80 °C kraadini kuumutatud mahlaga. Õunamahla keetmine ei ole vajalik, kuna juba 78°C kraadi juures hävivad kõik mahlas olevad ja käärimist põhjustavad pärmi rakud. Täitmiseks tuleb koti küljest eemaldada kraan, mida on võimalik lihtsalt pesast välja tõmmat. Koti täitmine käib tekkinud ava kaudu, mille läbimõõt on 30 mm. Täitmist lihtsustab koti hoidja ja lehtri kasutamine. Peale täitmist lükake kraan lõpuni koti pessa tagasi. Enne sulgemist tuleb koti sees olev õhk kotist välja lasta. Täidetud ja suletud kotid jätke jahtuma kraaniga ülespoole kuni need on jahtunud 35 °C kraadini. Kui mahlakotid on jahtunud, asetage kotid karpidesse. Nüüd säilib teie mahl kotis vähemalt 1 aasta ka toatemperatuuril. Kotte saab hoida ka lahtiselt ilma karbita, maksimaalselt kahes kihis üksteise peal. Lahtiseid ilma karbita kotte tuleb kaitsta valguse eest.
Kottide täitmisel tuleb jälgida, et mahla ei läheks üle etteantud normi. Näiteks mahub 5-liitrisesse kotti kuni 7 liitrit mahla, kuid selliselt täidetud kott ei mahu enam karpi. Bag-in-Box säilituskotid on mõeldud ühekordseks kasutamiseks.
Bag-in-Box süsteemi eelised: