Pouch ehk püstine kott ei vaja täiendavat karpi. Kott on disainitud sellise kujuga, mis võimaldab kotil iseseisvalt püsti püsida. Koti ülaosas on sangad, mis hõlbustavad transporti. Mahla väljavalamiseks on koti allosas kraan ning iga valamise järel tõmbub kott tänu vaakumile kokku. Hapnik ei pääse kraani kaudu mahlani ja mahl säilib ka pärast avamist 2 kuni 3 kuud ehk oluliselt kauem kui tavalises purgis.
Mahlakotte tuleb täita 78-80 °C kraadini kuumutatud mahlaga. Õunamahla keetmine ei ole vajalik, kuna juba 78°C kraadi juures hävivad kõik mahlas olevad ja käärimist põhjustavad pärmi rakud. Täitmiseks tuleb koti küljest eemaldada kraan, mida on võimalik lihtsalt pesast välja tõmmat. Koti täitmine käib tekkinud ava kaudu, mille läbimõõt on 30 mm. Täitmist lihtsustab koti hoidja ja lehtri kasutamine. Peale täitmist lükake kraan lõpuni koti pessa tagasi. Enne sulgemist tuleb koti sees olev õhk kotist välja lasta. Täidetud ja suletud kotid jätke jahtuma kraaniga ülespoole kuni need on jahtunud 35 °C kraadini. Mahl säilib kotis vähemalt 1 aasta ka toatemperatuuril.