Pudelikaela külmutusseade

Alates 2179 €
hind ei sisalda käibemaksu, hinnale võib lisanduda transpordikulu
  • Võimeline külmutama pudelikaela propüleenglükooli abil -25 kuni -30°C kraadini
  • Varustatud digitaalse termostaadiga temperatuuri kontrollimiseks
  • Ratastel terasest korpus
Pudelikaela külmutusseade vahuveini klaaristamiseks peale ,,Champenoise'' meetodil kääritamist. Külmutusseadmed mahutavad vastavalt mudelile korraga 3 kuni 32 pudelit. Võimeline külmutama pudelikaela propüleenglükooli abil -25 kuni -30°C kraadini. Varustatud digitaalse termostaadiga temperatuuri kontrollimiseks.

Pudelikaela külmutusseade

Mudel / pudelite arv

BOT 3

BOT 7

BOT 10

BOT 32

BOT 32 

(kolmefaasiline)

Võimsus

100 W

300 W

800 W

1400 W

1200 W

Kõrgus

460 mm

790 mm

790 mm

850 mm

850 mm

Läbimõõt

260 mm

400 mm

460 mm

850 mm

850 mm

Kaal

12 kg

30 kg

40 kg

80 kg

90 kg

Glükooli maht

3 l

9 l

15 l

60 l

60 l

Tootlikkus

15-20 pudelit/h

30-45 pudelit/h

60-80pudelit/h

120-180 pudelit/h

130-200 pudelit/h

Külmaaine

R134a

R507

R404

R404

R404


"Champenoise" meetod seisneb peamiselt veini kääritamisel otse pudelis ning joogi küpsemisel koos sademega, mis annavad veinile täidlasema keha ning täiuslikuma maitse. Joogis olevad jäägid eemaldatakse hiljem, pärast pikemaajalist seismist.

Pärast esmast töötlemist villitakse vein pudelitesse, mida on võimalik sulgeda kroonkorgiga. Seejärel asetatakse pudelid alates mõnest kuust kuni kolme või isegi enama aastani n-ö puhkama ehk valmima kas jahedamasse keldrisse või mujale, kus see oleks otsese päikesevalguse eest kaitstud. 

Valmimisperioodi lõpupoole on vajalik veinipudelid kummuli keerata (peaaegu vertikaalselt), et kogu joogis olev sade valguks pudeli kaela sisse korgi ümbrusesse. Pudeleid peaks selle nurga all olles perioodiliselt keerama, et kätte saada kogu pudelis olev sade. Selle tegevuse hõlbustamiseks kasutatakse spetsiaalseid kallutuslaudu, milles on augud pudelite jaoks, kuhu need asetatakse kael allapoole ning kus saab neid mugavalt keerata.

Kui kogu sade on kogunenud pudeli kaela ning puhas vein on pudeli ülaosas, tuleb pudel lahti korkida ning sade eemaldata. Selleks külmutatakse väike osa korgi läheduses olevast veinist, millesse sade on kogunenud. Seda tehakse pudelikaela külmutusseadme abil, mille mahutis on propüleenglükool (kasutatakse vedelate toiduainete jaoks) ning mis külmutab joogi -25 kuni -30°C kraadini. Külmutusseade külmutab vaid väikse osa pudeli kaelas olevast joogist- vaid selle osa kuhu on kogunenud sade ning seejärel on võimalik pudel taas õigetpidi keerata ning lahti korkida. Pudeli lahtikorkimisel lükkab vahuveinis olev rõhk külmunud joogiga jäätüki pudelist välja ning pudelisse jääb ainult puhas ning selge jook. Seejärel korgitakse pudel taas kinni, seekord vahuveinile vastava spetsiaalse korgiga.