Mudel / pudelite arv |
BOT 3 |
BOT 7 |
BOT 10 |
BOT 32 |
BOT 32 (kolmefaasiline) |
Võimsus |
100 W |
300 W |
800 W |
1400 W |
1200 W |
Kõrgus |
460 mm |
790 mm |
790 mm |
850 mm |
850 mm |
Läbimõõt |
260 mm |
400 mm |
460 mm |
850 mm |
850 mm |
Kaal |
12 kg |
30 kg |
40 kg |
80 kg |
90 kg |
Glükooli maht |
3 l |
9 l |
15 l |
60 l |
60 l |
Tootlikkus |
15-20 pudelit/h |
30-45 pudelit/h |
60-80pudelit/h |
120-180 pudelit/h |
130-200 pudelit/h |
Külmaaine |
R134a |
R507 |
R404 |
R404 |
R404 |
"Champenoise"
meetod seisneb peamiselt veini kääritamisel otse pudelis ning joogi küpsemisel koos sademega, mis annavad veinile
täidlasema keha ning täiuslikuma maitse. Joogis olevad jäägid eemaldatakse hiljem,
pärast pikemaajalist seismist.
Pärast esmast töötlemist villitakse vein pudelitesse, mida on võimalik sulgeda kroonkorgiga. Seejärel asetatakse pudelid alates mõnest kuust kuni kolme või isegi enama aastani n-ö puhkama ehk valmima kas jahedamasse keldrisse või mujale, kus see oleks otsese päikesevalguse eest kaitstud.
Valmimisperioodi
lõpupoole on vajalik veinipudelid kummuli keerata (peaaegu vertikaalselt), et
kogu joogis olev sade valguks pudeli kaela sisse korgi ümbrusesse. Pudeleid
peaks selle nurga all olles perioodiliselt keerama, et kätte saada kogu pudelis
olev sade. Selle tegevuse hõlbustamiseks kasutatakse spetsiaalseid
kallutuslaudu, milles on augud pudelite jaoks, kuhu need asetatakse kael
allapoole ning kus saab neid mugavalt keerata.
Kui kogu sade on kogunenud pudeli kaela ning puhas vein on pudeli ülaosas,
tuleb pudel lahti korkida ning sade eemaldata. Selleks külmutatakse väike osa korgi
läheduses olevast veinist, millesse sade on kogunenud. Seda tehakse pudelikaela
külmutusseadme abil, mille mahutis on propüleenglükool
(kasutatakse vedelate toiduainete jaoks) ning mis külmutab joogi -25 kuni -30°C kraadini. Külmutusseade külmutab vaid väikse osa pudeli kaelas olevast
joogist- vaid selle osa kuhu on kogunenud sade ning seejärel on võimalik pudel
taas õigetpidi keerata ning lahti korkida. Pudeli lahtikorkimisel lükkab vahuveinis
olev rõhk külmunud joogiga jäätüki pudelist välja ning pudelisse jääb ainult
puhas ning selge jook. Seejärel korgitakse pudel taas kinni, seekord vahuveinile
vastava spetsiaalse korgiga.