40L täisautomaatne pastörisaator õunamahla pastöriseerimiseks.
See on võimas ja kasutajasõbralik pastörisaator, mis teeb õunamahla pastöriseerimise lihtsaks ja tõhusaks. Seade on varustatud taimeriga ja temperatuuri regulaatoriga.
Enne esmakordset kasutamist loputage pastörisaator veega. Asetage pastörisaator enne mahlaga täitmist stabiilsele alusele või töötasapinnale, sest täis seadet on üsna raske liigutada. Mahlakottidesse villimisel veenduge, et kotihoidik mahub kraani alla. Vajadusel tuleks seade enne täitmist kõrgemale alusele tõsta.
Korraga saab pastöriseerida kuni 40 liitrit mahla. Pastörisaatorit ei pea täitma MAX-märgini. Selle seadme plussiks on võimalus pastöriseerida ka väikeseid koguseid – peaasi, et anuma põhi oleks mahlaga kaetud.
Pärast anuma mahlaga täitmist asetage kaas peale ja ühendage seade vooluvõrku.
Vasakpoolse temperatuuriregulaatoriga valige soovitud pastöriseerimistemperatuur – soovitame 80–82 °C.
Parempoolne taimeriga lüliti käivitab pastörisaatori tööle. Taimeri saab seadistada kuni 120 minutiks.
40 liitri mahla kuumutamine 82 °C-ni võtab tavaliselt umbes 90 minutit, mis sõltub mahla algtemperatuurist ja ümbritseva keskkonna temperatuurist.
Niipea kui mahl on saavutanud soovitud temperatuuri, kostub helisignaal ja termostaat lülitab kütteelemendi välja, peatades edasise kuumutamise. Nüüd võite alustada villimist.
Seade hoiab automaatselt temperatuuri: kui mahl jahtub villimise ajal ning taimer töötab, lülitub kütteelement automaatselt sisse ja soojendab mahla uuesti seatud temperatuurini. Kui taimer on vahepeal jõudnud nullpositsiooni, saab selle töö jätkamiseks uuesti pealekeerata.
Tähtis! Mahla kuumutamise ajal soovitame eemaldada pinnale tekkiva vahu, et pikendada mahla säilivusaega. Mahla ei ole vaja pastöriseerimise ajal segada.
Kui olete villimise lõpetanud, keerake temperatuuriregulaator 0 °C peale ja seejärel ühendage pastörisaator vooluvõrgust lahti. Taimer on mehaaniline ja võib tiksuda seatud aja lõpuni edasi.
Pastörisaatori tootlikkus ja kuumutamisele kuuluv aeg varieeruvad sõltuvalt välisteguritest:
Ümbritsev temperatuur: Mida soojem on ümbritsev keskkond, seda vähem aega ja energiat kulub mahla kuumutamiseks.
Algtemperatuur: Kui mahla algtemperatuur on kõrgem, kulub pastöriseerimistemperatuuri saavutamiseks vähem aega.
Kogus: Mida väiksem on pastöriseeritava joogi kogus, seda kiiremini saavutatakse soovitud temperatuur.