Pastörisaator 50L
pastörisaator 50l

Vali komplektide hulk
Vali komplekti suurus
Saadavus:
Selle toote transport üle Eesti tasuta
50-liitrise mahuga läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis.

  •  Maht 50 l
  •  Tootlikkus 60-80 l/h
  •  Roostevabast terasest
  •  Varustatud termomeetriga

Pastörisaator 50L

Läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis. Pastörisaator tuleb asetada pliidile. Pastörisaator koosneb veega täidetud anumast ja kaanega spiraalsoojusvahetist. Toormahl juhitakse kõrgemal asetsevast vahemahutist pastörisaatorisse vooliku abil. Mahl soojeneb läbides kuuma vee sees olevat soojusvahetit. Mahla temperatuuri reguleerimine toimub voolukiiruse muutmisega. Mahl tuleb kuumutada 76-80 °C  kraadini.

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära  õunamahla riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades õrna ning ohutut meetodit- pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 78-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide tekke. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.

Toode on lisatud ostukorvi