Ava menüü
pastörisaator 50l

Pastörisaator 50L

Hind EUR
Saadavus:
50-liitrise mahuga läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis.

  •  Maht 50 l
  •  Tootlikkus 60-80 l/h
  •  Roostevabast terasest
  •  Varustatud termomeetriga
Läbivoolne pastörisaator mahla pastöriseerimiseks, tootlikkusega 60-80l tunnis. Pastörisaator tuleb asetada pliidile. Pastörisaator koosneb veega täidetud anumast ja kaanega spiraalsoojusvahetist. Toormahl juhitakse kõrgemal asetsevast vahemahutist pastörisaatorisse vooliku abil. Mahl soojeneb läbides kuuma vee sees olevat soojusvahetit. Mahla temperatuuri reguleerimine toimub voolukiiruse muutmisega. Mahl tuleb kuumutada 76-80 °C  kraadini.

Pastöriseerimine hävitab riknemist põhjustavad miksroorganismid, kaasa arvatud pärmseened, ning hoiab ära nii õunamahla kui ka siidri, millele on lisatud suhkur, riknemise ning võimaldab neid pikemalt säilitada. Isegi täiuslik, värskelt pressitud ja kiiresti töödeldud mahl võib väga lühikese aja jooksul mikroorganismide (seente, pärmi või bakterite) tõttu kannatada saada ning oma kvaliteedi kaotada. Seepärast on vajalik toorest mahla enne selle hoiustamist töödelda, kasutades õrna ning ohutut meetodit- pastöriseerimist.

Pastöriseerimine on kuumtöötlemine, mis põhjustab toiduaines minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi. Madalast pH väärtusest tulenevalt on võimalik toore mahla eluiga pikendada temperatuuril alla 100° C. Temperatuur (tavaliselt 75-80° C) ja soojendamise kestus deaktiveerivad mikroorganismide ning ensüümide tekke. Samas on oluline jälgida, et mahla ei kuumutata üle (temperatuuril üle 80° C või kauem kui ettenähtud), kuna sellisel juhul võib rikkuda mahla maitse.

pastörisaator 50l

Toode on lisatud ostukorvi

Jätka ostmist